Božije kormilo strahopoštovanja – (Helm of Awe)

K-1220122

600.00 din1,200.00 din

Božijeg kormilo strahopoštovanja (Helm of Awe). Kormilo strahopoštovanja nema značenje samo po sebi. Za vikinšku kulturu mnogo je važnije šta ono predstavlja. To je verovatno najmoćniji simbol u celoj nordijskoj mitologiji. Njegovo poreklo u vikinškoj mitologiji potiče od poetske Edde.

Fafnismal, bijesni i razorni zmaj Fafnir, koji je prethodno bio proklet Andvarijevim zlatom, tvrdi da je Kormilo strahopoštovanja izvor njegove moći u ovim stihovima: Kormilo strahopoštovanja koje sam nosio pred sinovima ljudskim u odbranu moje blago; Između svega, samo sam ja bio jak, mislio sam u sebi, jer nisam našao moć koja bi mogla da se meri sa mojom.

Iz ovih stihova možemo videti da je za većinu Vikinga i pisca ovih redova, predstavljenog kroz zmaja Fafnira, Kormilo strahopoštovanja simbol moći.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Božije kormilo strahopoštovanja – (Helm of Awe)

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 38 x 34 mm (3,8 x 3,4 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Božije kormilo strahopoštovanja – (Helm of Awe)“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.