Nitro Acoustic

– moja biografija u kratkim crtama –

Evo malo i teksta o meni i ovome što radim

Evo da napišem i par reči o sebi … Još kao klinac srednjoškolac počeli su dani svirke, kupujući fazone od tada iskusnijih muzičara … boreći se sa krizom i poteškoćama koje svaki početnik ima. U par navrata sam hteo da ostavim gitaru i vratim se drugim instrumentima, ali su se na kraju sklopile kockice i samo upornim vežbanjem i ta kriza je prebrodjena. Bilo je to drugari ponekad verovali ili ne i više od 10-ak sati vežbanja dnevno, taman da zaboravim kada je dan a kada noć.

Dok je vremenom sve dobijalo svoj raspored u vremenu i moja dnevna svirka se u proseku svela na 2-3 sata. Kasnije su usledile i pauze u muzici, a moj ponovni povratak sada već davne 2007. godine je bio bukvalno sa novim stilom sviranja. Usled nedostatka muzičara prilagodio sam svoj stil sviranja na jednoj gitari. Naravno uz mnogo, mnogo vežbanja … znači moja aktivna svirka sa novim stilom je mogu slobodno reći od 2007. godine pa do danas.

Inače sve snimke koje vidite ovde i na YouTube odsvirane su onako kako meni najbolje zvuče, što znači da nisu odsvirane kao original, mada neke skoro da tako i zvuče, ali odsvirati pesmu da zvuči kao original u finger-u je bukvalno nemoguće te prema tome sviram onako kako je po meni najbolje a to koliko mogu da primetim se mnogima od vas svidja što mi posebno imponuje i daje jos više elana za dalji rad.

Oprema i programi sa kojima radim

Klasična gitara na kojoj sviram je Takamin Hirade TH5C, a akustična gitara (sa metalnim žicama) je Ibanez V50NJP-VS 3U-02. Sve klipove koje sviram su uglavnom na prvu što znači da nema nekog tehničkog šminkanja tonova i svega ostalog vezano za zvuk, jedino je tu hall prisutan i to je to …. snimam kamerom Canon HG21 koja snima u HD rezoluciji, a externi mikrofon takodje Canon DM100 koji kamera nosi na sebi je i zaslužan za ovako čist zvuk na snimcima. Pored ove dve kamere koristim i aparat Nikon D5100 sa objektivom 18-105mm, koji takodje snima u HD rezoluciji i odličan je možda i najbolji u klasi što se video snimka tiče ako uporedimo odnos cena kvalitet, koristim još i GoPro 3 kameru koja takodje snima u HD rezoluciji, kad želim da napravim neki poseban i zanimljiv video efekat i to je to generalno kad je u pitanju video.

Kad je u pitanju zvuk vezan za instrumentale uglavnom sviram preko programa koji se zove Guitar Rig i stvar je jako prosta i jednostavna, uključim gitaru u Line In, uključim program, gde pre toga već imam podešene parametre i to je to, a ako se radi o snimanju zvuka van kuće uglavnom koristim mikrofon tj Audio recorder Zoom H1 koji je predobar za takve situacije, koga inače i koristim za snimanje recitala. Program u kome dodajem hall na videima zove se MAGIX Music Maker 2014.

Što se generalnog sredjivanja videa tiče koristm dva programa i to prvi Sony Vegas Pro 13 uglavnom za neke manje zahtevnije video pozadine, i naravno ne prevazidjeni Adobe After Effects CS6.

Tablature i note

Tabove nemam, i ne pravim ih, ali zato snimam video likcije koje itekako pomažu da se nauči pravilno sviranje nekih pesama, i uopšte sviranja gitare. Video lekcije možete poručiti individualno samo za sebe po želji i to radite preko direktnog kontakta na mail nitro.acoustic@gmail.com a možete se i učlaniti na Patreonu i dobijati lekcije na nedeljnom ili mesečnom nivou u zavisnosti od paketa koji vi odaberete. Paketi su prilagodjeni svakome tako da verujem da će te naći svoj paket. U koliko ima nekih predloga, sugestija ili kritika, možete me kontaktirati preko email adrese ili preko kontakt forme sa ovog sajta ili neke od društvenih mreža. 

Pored ovog sajta predlažem da posetite i sajt Pesmarica koji je takodje tu da bi Vam olakšao sviranje pošto u njemu ima jako veliki broj pesama sa akordima onako kako ih ja sviram i za njih mogu da garantujem ispravnost.

Eto nadam se da sam uspeo da u kratkim crtama objasnim sve što bi vas zanimalo u vezi mene i muzike koju snimam i radim.

vaš Nitro

U koliko želite da podržite moj rad možete to uraditi putem PayPal-a klikom na dugme ispod teksta.

Putem formulara ispod možete mi postaviti lično pitanje

Pitanja uvredljivog sadržaja biće sankcionisana a IP adresa posaljioca biće trajno banovana. Hvala na razumevanju

    CAPTCHA ImageChange Image

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart

    Nema proizvoda u korpi.