Čekić Boga Thora sa glavom gavrana i vuka

K-112048

600.00 din1,200.00 din

Tor je jedan od glavnih nordijskih bogova. Tor je bog groma, bure, bog vitalnih sila, bog zemljoradnje. Kao bog koji je kontrolisao kišu bio je odgovoran za prinose. Takođe je bio zaštitnik ognjišta i braka. Tor je sin Odina.

Za Kelte su gavrani bili simboli bitke i uništavanja, ali takođe i teških promena. Za gavrana su vezivali neka svoja božanstva. Morigan, boginja rata i smrti je u obliku gavrana letela iznad bojišta i pomagala svojim miljenicima tako što je njihove suparnike udarala krilima.
U nordijskoj mitologiji gavran simbolizije mudrost. Nordijski vrhovni bog Odin je u pratnji imao četiti životinje, dva vuka i dva gavrana. Skandinavska legenda kaže da je on slao svako jutro dva gavrana, Hugina (razmišljanje) i Munina (pamćenje) koji su leteli po svetu i obaveštavali ga o svemu što se dešavalo. Odin je imao mnogo kćerki koje je mogao da pretvori u gavrane.
- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Čekić Boga Thora sa glavom gavrana i vuka

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 40 x 30 mm (4 x 3 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

 

Dimenzije -
Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čekić Boga Thora sa glavom gavrana i vuka“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.