Perunika sa urezanim simbolom i runskim pismom

K-092025

600.00 din1,200.00 din

Perunika predstavlja boga Peruna, najmoćnijeg boga Slovenskog panteona. Etnobotanika cveta biljke perunike predstavljala je simbol zemaljske moći. Geometrijska simbolika Perunike ili Perunovog kola predstavlja sklad zemaljske moći. Svako pero je u savršenom skladu naspram centra i ukršteni daju savršen ugao od 60 stepeni.

Simbol Peruna je krasio grudi najvećih muževa Slovenske istorije, smnatra se da budi skrivenu moć. Ratnici su ga s ponosom nosili, a naši preci su ga smatrali i najboljom zaštitom od elementarnih nepogoda (groma) tako da je perunovo kolo bilo veoma zastupljeno kao ornament na starim Slovenskim kućama i domovima, koje se očuvalo do dana današnjeg.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Perunika sa urezanim simbolom

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 36 mm i 32mm (3,6 cm i 3,2 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica 36 mm, Ogrlica 32 mm, Privezak za ključeve 36 mm, Privezak za ključeve 32 mm, Ogrlica 36 mm i privezak 36 mm, Ogrlica 32 mm i privezak 32 mm, Ogrlica 36 mm i privezak 32 mm, Ogrlica 32 mm i privezak 36 mm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Perunika sa urezanim simbolom i runskim pismom“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.