Simbol Boga Jarila

K-122090

600.00 din1,200.00 din

Jarilo, a u nekim delovima poznat i kao Gerovit ili Rujevit, smatra se bogom rata, ali i božanstvom Sunca, što znači donosiocem plodnosti. Na ostrvu Rujan, gde su Jarila zvala Rujevit, nalazio se hram u kome se nalazio njegov kip, sa sedam glava i osam mačeva. Hram je bio izgrađen od drveta i sastojao se od jedne prostorije u kojoj su bila postavljena četiri stuba. Na zidovima je bilo ukrasno ljubičasto platno. Neki veruju da je sedam glava Rujevita predstavljalo sedam bogova kijevskog panteona, dok su drugi verovali da sedam glava simbolizuje sedam „letnjih“ meseci u godini kojima je vladao Jarilo.

Jarilovo ime se takođe danas sadrži u terminima kao što su „razbesneli“, što jasno ukazuje na ratničku prirodu. Pojavom hrišćanstva, kao i mnogi drugi bogovi, Jarilo je preimenovan u Sv. Đorđa, a njegov dan se prebacio na 23. april.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Simbol Boga Jarila

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 43 mm x 23 mm (4,3 cm x 2,3 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Simbol Boga Jarila“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.