Simbol Černoboga

K-122086

600.00 din1,200.00 din

Crnobog, Černobog ili Čert u staroslovenskoj mitologiji smatran je bogom mraka, haosa i zla. Jedini od svih bogova starih slovena on nije naklonjen ljudima. On je sve što je loše i izaziva nereću, smatrali su da je odgovoran za nedaće, smrti, nevreme, nepogode, zaraze, gladi, bede, zime, bolesti.

Sloveni su crnog boga smatrali jednako poštovanim i važnim jel su podrazumevali da pored svih radosti na svetu moraju postojati i tuge i nesreće. On nije smatran ništa manje poštovanim bogom, nije smatran nižim božanstvom kako je njegovo postojanje i delovanje smatrano nužnim. Ovde se može uočiti razlika između paganizma i hrišćanstva – hrišćanstvo ovozemaljski život smatra patnjom i prihvata stalnu borbu dobra i zla dok je kod pagana to ravnoteža a život slave bez obzira na nesrećne okolnosti.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Simbol Černoboga

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 40 mm  i 30 mm (4 cm i 3 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Simbol Černoboga“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.