Staroslovenski izrezan simbol Alatyr

K-092032

600.00 din1,200.00 din

Alatir je slovenski simbol, predstavlja zvezdu sa osam vrhova. Simbolizuje razvoj, kretanje i čitav univerzum. Kao simbol ima posebno značenje. Simbol kombinuje i početak i središte našeg sveta, a takođe je i oko vrste, iz koje je proizašlo Svetlo vrsta najviših i blagodat upućena čitavom čovečanstvu.

Zajedno sa arijevskom rečju „svarog“ prevodi se kao svetlost, hodanje i sjaj na nebu. Veruje se da je kamen Alatir kao posrednik između bogova i ljudi i uz njegovu pomoć prva interakcija sa čovečanstvom. Na ovom simbolu postoje zakoni univerzuma, koji su suština samog simbola.

Ruski rečnik ima informacije da je ova reč izvedena iz reči „Letonija“. O. N. Trubačev veruje da ta reč potiče od reči „amber“. A naučnik VV Martinov zaključio je da je reč „Alatir“ rođak reči „Iran“ (al-atar). Pored toga, postoji sugestija da „Alatir“ potiče od reči „oltar“ – sveto mesto.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Staroslovenski izrezan simbol Alatyr

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 40 x 40 mm (4 x 4 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Staroslovenski izrezan simbol Alatyr“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.