Valknut koplje

K-1200122

600.00 din1,200.00 din

Valknut je jedan od najintrigantnijih simbola koje su norveški ljudi ostavili iza sebe. Ime se sastoji od dve korenske reči, „valr“ što znači „ubijeni ratnik“ i „knut“, koji se prilično lakše može tumačiti kao „čvor“. Dakle, Valknut je ‘Knot Slain Varrior’.

Dizajn Valknut-a je uvijek serija od tri trougla za međusobno povezivanje. Ponekad su trouglovi nacrtani u Borromeanskom stilu kao tri diskretna, ali preklapajuća i upadljiva oblika; međutim, zanimljivija varijacija je genijalno neiskorišćeno, kada jedna, beskrajna linija završava sve tri oblike kao jedan. Ovaj drevni simbol je povezan sa bogom Odinom norveške mitologije. Odin nije bio samo vladar svih nordijskih bogova, već i borca ratnika i smrti nordejnika. Voreni koji su izgubili živote u borbi stekli su mesto u velikoj sali koju su nadgledali Odin, Valhalla (Hall of the Slain) i postali su njegovi usvojeni sinovi. Zapravo, ‘valr’ je izvor engleske riječi ‘valor’ koju povezujemo s velikim djelima hrabrih pojedinaca.

- +

Svi simboli su domaće izrade i nisu uvezeni iz aziskih država. Već 15-tak godina iskustva iza sebe i više od 50.000 prodatih artikala kako na teritoriji Srbije tako i van zemlje. Mnogi od njih su lične intelektualne svojine tj. lične kreacije. Garancija za kvalitet.

Naziv: Valknut koplje

Materijal: Tibetansko srebro,

Osobine: Ne izazivaju alergije i ne menjaju kvalitet u dodiru sa vodom i slično,

Dimenzije: prečnik: 51 x 30 mm (5,1 x 3,5 cm), dužina ogrlice podesiva do 40 cm,

Odaberi opciju:

Ogrlica, Privezak za ključeve, Ogrlica i privezak

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Valknut koplje“

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa

Nema proizvoda u korpi.